Corian, un material inovator cu posibilitati nelimitate

Corian® este un material de inalta tehnologie patentat de DuPont in 1968, creat pentru realizarea de suprafete solide cu aplicabilitate multipla in design interior si arhitectura.

Corian® este un material de suprafata solid, neporos, omogen, compus din ±1/3 rasina acrilica (cunoscuta si sub numele PolyMethyl MethAcrylate sau PMMA), si ±2/3 minerale naturale. Aceste minerale sunt compuse de trihidrat de aluminiu (ATH) derivat din bauxita, si minereuri din care se extrage aluminiu.

Versatilitate in design si prelucrare

Materialul este recunoscut pentru versatilitate in prelucrare si modelare, capabil a fi termoformat intr-o varietate de forme drepte, fluide, sculpturale, adaptabil pentru aplicatii conventionale si neconventionale.

Corian® este un produs compus avansat utilizat ca material decorativ intr-o gama larga de aplicatii rezidentiale si comerciale. Corian® ofera flexibilitate a designului, functionalitate si durabilitate. Oferite ca placi si sub diferite forme, aceste produse pot fi fabricate cu ajutorul uneltelor conventionale de tamplarie pentru a obtine orice design.

Prelucrarea Corian® permite modelarea de unitati integrate, fara imbinari vizibile, pentru a crea forme drepte, suprafete plane sau forme ondulate, de linie organica. Corian® este un material sofisticat, robust, adaptabil, functioneaza in armonie alaturi de alte materiale: metal, lemn, sticla, piatra si ofera oportunitati nelimitate in design, de la proiectare 3D la produs finit.

Un singur material, o multitudine de aplicatii

Suita de aplicatii Corian® permite realizarea de suprafete plane, fluide si tridimensionale, obiecte si instalatii sanitare, mobilier, obiecte decorative, poate fi folosit in placari exterioare de cladiri si in crearea unor piese de design interior si instalatii structurale de inalta sensibilitate estetica. Materialul Corian® este disponibil intr-o paleta cromatica generoasa, este translucid in foi subtiri si utilitatea acestuia serveste imaginatiei creatoare de obiecte si aplicatii practice.

Corian® este acceptat pe scara larga drept un material pentru blaturi de lucru, blaturi pentru baie, pereti pentru cada/dus, chiuvete de bucatarie, chiuvete de baie si blaturi de lucru pentru laborator in numeroase segmente de piata: cazare, sanatate, domeniul bancar, comercial etc.

Fabrica SCS de procesare si prelucrare Corian

Fabrica SCS, certificata in cadrul Quality Network DuPont, ofera solutii tehnologice si experienta practica in proiectare (modelare 3D si randare) prelucrare si executie de mobilier si piese de design din Corian pentru mediul rezidential, comercial si industrial.

Echipa de lucru este formata din 8 profesionisti in solutii tehnice de prelucrare Corian® — debitare CNC, termoformare in presa hidraulica, presa cu membrana vacuumatica, imprimare prin sublimare, mulaje, prelucrare manuala si multiple metode de imbinare, lipire si fixare pentru a realiza proiecte unitare sau modulare de design.

Avem capacitatea de a proiecta si realiza aplicatii din domenii variate:

 • Suprafete standard
 • Obiecte sanitare
 • Design de obiect
 • Mobilier comerical
 • Placari
 • Proiecte speciale

Avantajele materialului inovator Corian

 • Non-poros
 • Non-exfoliant
 • Non-toxic
 • Rezistent la raze UV
 • Rezistent la deformare
 • Rezistent la zgarieturi
 • Rezistent la foc
 • Intretinere si curatare usoara

Pentru informatii suplimentare privind compozitia materialului, consultati brosura Fisa Tehnica Corian®.