Sisteme de detectie nedistructive a fisurilor si strapungerilor in acoperisurile terasa.

Cine suntem

Roof Inspector este primul serviciu din Romania specializat pe expertiza tehnica folosind ultimele tehnologii existente in materie de testare nedestructiva a sistemelor de hidro si termoizolatii din anvelopa constructiilor civile si industriale.

Principalul nostru obiectiv este reprezentarea intereselor proprietarilor cladirilor si furnizarea intr-un mod relevant si transparent a informatiilor legate de starea sistemelor ce asigura termo si hidroizolatia cladirilor.

Personalul societatii detine o bogata expertiza tehnica legata atat de partea conceptuala a sistemelor de hidroizolatii (la acoperisuri terasa, fundatii, bazine, bai etc…) cat si de punerea in opera a acestora. Abordarea noastra este pragmatica si se bazeaza pe experienta dobindita in teren de-a lungul anilor.

Cui ne adresam

Serviciile de expertiza tehnica si mentenanta propuse de companie se adreseaza in principal proprietarilor de cladiri, administratorilor de imobile, antreprenorilor generali, aplicatorilor specializati (subantreprenori), asiguratorilor, birourilor de control și altor persoane interesate.

Clientela noastra este formata din persoane fizice si juridice ce doresc gasirea unor solutii fiabile ce vizeaza in principal evitarea aparitiei infiltratiilor de apa in acoperisurile terasa sau remedierea definitiva si garantata a acestora.

Cand intervenim

Testele nedestructive la acoperisurile terasa pot fie efectuate in diverse stadii fata de momentul finalizarii lucrarilor de hidroizolare.

Acestea pot fi:

  • Inainte de receptia finala a lucrarilor de hidroizolatii. Testele prin metode nedestructive permit identificarea precisa a eventualelor strapungeri si fisuri in membranele ce asigura hidroizolatia cladirilor in vederea remedierii acestora.
  • Inainte de expirarea perioadei de garantie alucrarilor de hidroizolatii. Proprietarii cladirilor si antreprenorii generali pot avea certitudinea ca acoperisul terasa continua sa isi indeplineasca functiunea, fara aparitia infiltratiilor, inainte de expirarea perioadei de garantie.
  • Ori de cite ori apar infiltratii. Prin metodele moderne aplicate de Roof Inspector se pot localiza cu precizie de citiva centimetri locul sau locurile exacte unde exista fisuri sau strapungeri la sufrafata membranei hidroizolatoare.
  • Atunci cind se doreste monitorizarea permanenta a starii acoperisului terasa.
  • Atunci cind clientul doreste o garantie de 10 ani pentru acoperisul terasa al cladirii sale.Pachetul de servicii de mentenanta oferit de compania noastra, proprietarii cladirilor pot beneficia, in premiera in Romania, de o garantie de 10 ani impotriva infiltratiilor pentru sistemele de termo si hidroizolatii ale cladirilor aflate in administrare sau proprietate.

Nu ezitati sa ne contactati, vom raspunde in cel mai scurt timp

Contact

Sisteme de detectare a fisurilor integrate in acoperisuri noi

Datorita complexitatii lor, aceste sisteme de monitorizare « built in » nu pot fi montate pe acoperisuri terasa existente. Integrarea lor in sistemele de termo si hidroizolatii ale cladirilor nu poate fi facuta decit din faza de proiectare in cazul constructiei teraselor noi sau a reconstructiei cu schimbarea solutiei tehnice a acoperisurilor terasa existente. Sistemele de detectie a infiltratiilor « built in » sunt cele mai fiabile, ele nenecesitind interventia unui operator uman pentru depistarea fisurilor sau a gaurilor aparute in acoperisul terasa. Sistemele de detectare integrate in structura acoperisurilor terasa prezinta numeroase avantaje:

  • Grad sporit de siguranta datorita faptului ca acoperisul terasa nu trebuie sa faca obiectul unor inspectii periodice in vederea depistarii fisurilor;
  • Prevenire instantanee atunci cind se produc infiltratiile de apa
  • Detectare precisa a locului unde s-a produs fisura
  • Posibilitatea testarii mentinerii etanseitatii in timpul montajului acoperisului si in momentul instalarii diverselor agregate pe acoperis (cilere, roof-top-uri, paratrasnete, tevi, strapungeri etc)
  • Evita aparitia si propagarea infiltratiilor in cladire, fapt ce poate avaria structura cladirii sau bunurile din interiorul acesteia;
  • Pret convenabil

Metode de testare utilizate:

METODE NEDISTRUCTIVE

Istoric, cea mai raspandita metoda de testare a acoperisurilor terasa este metoda prin inundare, metoda care s-a dovedit a fi restrictiva si riscanta pentru structura de rezistenta si termoizolatia acoperisului. In ultimii ani, doua metode noi de testare au revolutionat industria de detectie a infiltratiilor cat si cea a testarii integritatii acoperisului. Aceste metode folosesc electricitatea si un circuit electric simplu pentru a detecta si a identifica potentiale infiltratii in sistemele de hidroizolatii.

Aceste doua metode de ultima generatie, numite generic „Low Voltage Electrical Conductance Testing” cunoscuta si ca „Metoda umeda” si „High Voltage Testing” cunoscuta si ca „Metoda Uscata”, sunt metode nedistructive de testare a acoperisurilor, ce nu prezinta riscuri structurale sau de alta natura.

Compania noastra foloseste metoda de testare USCATA. Aceasta este similara cu metoda Umeda, doar ca nu foloseste apa pentru a crea diferenta de potential electric, ci un echipament metalic incarcat electric cu care specialistul se deplaseaza pe suprafata membranei. Sursa de energie este una mobila si are capacitatea de a genera diferenta de potential electric prin intermediul unui aparat metalic, ce arata ca o „matura”, incarcata electric. In momentul in care capul aparatului este trecut peste o strapungere in suprafata membranei izolata electric, circuitul este complet si permite curentului sa curga. Fluxul de curent este detectat de unitatea de masura care opreste alimentarea electrica si emite un semnal sonor inspectorului de acoperis. Zona din care s-a emis semnalul sonor este verificata din nou la 90 de grade in directia verificarii initiale pentru a afla punctul exact al strapungerii.

Acest proces este continuat pe toata suprafata membranei, inclusiv pe suprafetele verticale.

Metoda propusa de compania noastra prin folosirea curentului electric este superioara oricarei alte metode de testare a acoperisurilor terasa deja construite si neprevazute cu sisteme integrate de monitorizare a fisurilor.

Una dintre referintele majore ale utilizarii acestui sistem este depistarea punctuala a fisurilor aparute in acoperisul cladirii ce adaposteste muzeul Diocesan din Koln, Germania. Astfel, cu toate ca membrana hidroizolatoare fusese garantata la sfarsitul lucrarilor de hidroizolatii ca fiind perfect etansa, aceasta a fost avariata datorita lucrarilor ulterioare de constructie pe suprafata acesteia.

Prin folosirea metodei de testare USCATA, a fost posibila identificarea si localizarea exacta a fisurilor din membrana permitind turnarea ulterioara a sapei de beton in zona circulabila a terasei si evitand astfel aparitia unor infiltratii greu de reparat si care ar fi putut avea consecinte grave asupra artefactelor adapostite de muzeu.

TERMOGRAFIE IN INFRAROSU

Termografierea in infrarosu este o metoda de detectie a zonelor umede din termoizolatia acoperisului si se bazeaza pe principiul conform caruia componentele uscate si umede ale unei cladiri au grade diferite de a atrage si a retine caldura. Materialele umede au signifiant mai multa masa si rate mai mici de transfer de caldura, ceea ce inseamna ca atrag si retin caldura mult mai usor decat materialele uscate.

Testarea prin infrarosu o folosim cu ajutorul unei drone de ultima generatie, cu o camera IR incorporata, care transmite informatia la sol. Folosirea dronei pentru scanarea zonelor cu potentiale infiltratii, ofera specialistilor nostri posibilitatea de a testa o suprafata intinsa de acoperis – mai mult de 10000m.p- in decursul a catorva minute, ceea ce reprezinta un avantaj major pentru client.

Cel mai adesea, scanarea prin infrarosu se foloseste la apusul soarelui, dupa o zi insorita, cand acoperisul este mai expus la razele soarelui si se incalzeste mai tare decat aerul din atmosfera, datorita radiatiilor solare. Aceasta diferenta de temperatura are o legatura directa cu reflexivitatea si culoarea acoperisului, unde cu cat culoarea este mai inchisa si mai putin reflexiva, cu atat diferenta de temperatura este mai mare.

Daca scanarea cu infrarosu se face dupa apus, acoperisul si peretii expusi la soare, care au un continut ridicat de umezeala, vor retine mai multa caldura decat zonele uscate din jur. Diferenta aceasta de temperatura poate fi usor identificata de o camera cu infra-rosu, si indica prezenta umezelii si a potentialelor infiltratii cu apa.

In urma scanarii cu camera IR, echipa noastra de specialisti verifica zonele identificate cu continut mai mare de umiditate, pentru a stabili cu exactitate daca exista infiltratii sau strapungeri, folosind testarea USCATA.

Aceste doua metode folosite complementar, ofera clientilor posibilitatea generarii unui raport comprehensiv, intr-un timp scurt, cat si a efectuarii reparatiilor imediate (fiind vorba de testare pe uscat).

TIPURI DE TESTARI

Compania noastra, prin specialistii pe care ii are la dispozitie, ofera doua tipuri de testari: testarea intensiva si testarea extensiva.

Testarea intensiva este efectuata pe o anumita portiune a acoperisului terasa, unde exista suspiciunea de infiltratii sau strapungeri. Metoda folosita pentru a determina existenta umezelii este cea descrisa mai sus. In urma testarii, este generat un raport ce contine inclusiv sugestii pentru mentenanta ulterioara.

Testarea extensiva este efectuata pe toata suprafata acoperisului cand verifica etanseitatea membranei cat si existenta potentialelor infiltratii. Metoda folosita este cea descrisa mai sus si la fel ca in cazul metodei intensive, un raport comprehensiv este generat cat si recomandarea de reparatii imediate.

ROOF INSPECTORS

Membrii echipei noastre, denumiti „Roof Inspector”, sunt specialisti in proiectarea si implementarea sistemelor de hidroizolatii, care au peste 10 ani experienta in domeniu, avand expertiza necesara pentru o identificare precisa a punctelor de infiltratii cat si a strapungerilor acoperisurilor. Utilizarea echipamentelor de ultima generatie descrise mai sus vin in sprijinul specialistilor pentru un grad sporit de precizie cat si pentru o simplificare substantiala a muncii depuse.

Dorim sa mentionam ca pentru o testare corecta si precisa este nevoie de o echipa specializata, cu o experienta vasta in domeniu si o instruire adecvata. Folosirea echipamntelor nu este suficienta, de aceea ne asiguram ca membrii echipei de testare, Roof Inspectors, sunt profesionistii de care avem nevoie, pentru satsifactia garantata a clientilor.

REPARATII IMEDIATE

Dupa efectuarea unei testari cu metodele enumerate mai sus, specialistii nostri recomanda, ca in cazul decoperirii unor strapungeri sau infiltratii, sa se efectueze reparatii imediate, pe care echipa noastra le poate efectua pe loc.

Avantajele efectuarii reparatiilor imediate sunt, printre altele: - Solutie all-in de testare si reparatie imediata; - Costuri mai mici, fiind parte dintr-un pachet; - Timp de executie redus; - Reducerea la minimum a riscului de infiltratie; - Reparatiile sunt efectuate de specialisti in domeniu. - Suntem 100% mobili, nu avem nevoie de electricitate de la client

Nu asteptati sa va ploua sau sa aveti infiltratii vizibile pana sa ne cautati deoarece solutia la aceste tip de probleme este mult mai costisitoare, mai indelungata si provoaca daune de imagine si materiale mari.

MONTAJ ACCESORII DE ACOPERIS

Un alt serviciu major adiacent celui de testare, pe care il oferim prin echipa noastra de specialisti, este montajul accesoriilor de acoperis. Instalarea acestora se face intr-un mod sigur, eficient si fara a periclita integritatea membranei, respectiv fara riscul ulterior de a a avea infiltratii sau strapungeri cauzate de o instalare defectuoasa.

Accesorii de acoperis ce pot fi montate de echipa noastra:

- Cosuri, aerisiri, treceri pentru cabluri cu manseta integrata din bitum sau PVC; - Manseta din bitum, manseta din PVC; - Guri de scurgere pentru drenarea acoperisurilor plane.