Hidroizolatii profesionale

Compania SCS este lider de piata in domeniul hidroizolatiilor pentru fundatii, acoperisuri si terase. Lucram cu atentie, pe baza unor proceduri clare de executie. Avem echipe specializate in aplicarea hidroizolatiilor pentru rezultate de eficienta maxima.

Hidroizolații fundații

Hidroizolatia reprezinta una dintre cele mai importante etape in constructia unei cladiri. Dupa executarea fundatiei, se realizeaza operatiile de curatare si pregatire a straturilor suport pentru hidroizolatie. Procedeul de hidroizolatie asigura si protejeaza structura de rezistenta a cladirii pentru a preveni infiltrarea apei care va compromite stabilitatea structurii de rezistenta. Totodata, daca o cladire nu este bine hidroizolata, apa se infiltreaza prin zidurile subsolului si se instaleaza igrasia si mucegaiurile.

Pentru hidroizolatia fundatiei la interior, se recomandata hidroizolatia rigida, realizata cu beton impermeabil. Betonul nu este un material permeabil, insa prin amestecarea acestuia cu produse speciale, isi modifica proprietatile fizico-mecanice si devine astfel impermeabil – stopeaza infiltratia apei in interiorul si pe suprafata acestuia.

Pentru hidroizolatia fundatiei la exterior, cea mai utilizata metoda de hidroizolatie este hidroizolatia cu membrana hidroizolanta bituminoasa. Membrana hidroizolanta bituminoasa este un excelent material impermeabil ce se gaseste doua variante: cu ardezie sau fara ardezie. Ardezia este o roca de origine sedimentara, formata din gresie argiloasa sau argila cu granule fine, intarita din cauza presiunii.

Cea mai sigura metoda de protejare a fundatiei unei cladiri impotriva infiltratiilor de apa este hidroizolatia cu membrane bituminoase. Membranele bituminoase sunt materiale pentru hidroizolatii pe baza de bitum modificat si aditivat cu polimeri elasto-plastomeri, avand armaturi din fibre de sticla sau poliester si sunt fabricate cu diferite finisaje in partea superioara (TNT, folie de aluminiu, ardezie minerala etc). Hidroizolatiile bituminoase sunt foarte stabile in timp si rezista oricaror solicitari. Exista mai multe tipuri de produse bituminoase – benzi de bitum, emulsii, suspensii, chituri bituminoase, asfalturi natural sau materiale de bitum in suluri.

In prima faza a aplicarii membrane hidroizolante, este necesara saparea unui sant de jur-imprejurul fundatiei pentru a expune suprafata acesteia. Se niveleaza suprafata exterioara a fundatiei, se acopera gaurile si fisurile, apoi se aplica un strat de amorsa pe intreaga suprafata a fundatiei, urmata de aplicarea unui strat de membrane hidroizolanta bituminoasa fara ardezie, peste care se va pune un al doilea strat de membrana bituminoasa cu ardezie.

Dupa aplicarea straturilor de membrana bituminoasa, se aplica un strat de membrana de protectie cu crampoane. Acesta are rolul de a proteja hidroizolatia si de asemenea ajuta la drenarea apei.

Hidroizolații terase (bituminoase sau PVC)

Pentru a proteja terasele si acoperisurile cladirilor de infiltratiile de apa se folosesc sisteme de hidroizolatie cu membrane bituminoase, simple sau duble. Aceste membrane sunt utile pentru prevenirea infiltrarii apei in cadrul elementelor de constructie si protejarea structurii de rezistenta a casei. Siguranta impotriva infiltratiilor din mediu sau a condensului isi gaseste utilitatea atunci cand sunt diferente de temperatura la suprafata terasei fata de cea de la interior.

La proiectarea acoperisului terasa, este considerata o serie de factori care prevad aerisirea terasei pe intreaga suprafata chiar daca se inchide cu hidroizolatie, inclusiv termoizolatia structurii de beton si de metal, elemente bune conducatoare de transfer termic.

Secretul unei bune hidroizolatii este stratificarea membranelor pentru a rezista intemperiilor. Avantajul hidroizolatiei in sistem stratificat este aerisirea si libera circulatie a vaporilor la nivel cu placa de sub membrane astfel incat sa nu permita stagnatiunea apelor in stratificatie.

Nu ezitati sa ne contactati, vom raspunde in cel mai scurt timp

Contact

Membranele bituminoase

Sunt materiale pentru hidroizolatii pe baza de bitum modificat si aditivat cu polimeri elasto-plastomeri, avand armaturi din fibre de sticla sau poliester si sunt fabricate cu diferite finisaje in partea superioara (TNT, folie de aluminiu, ardezie minerala etc). Aceste hidroizolatii sunt compatibile cu structurile grele de beton a acoperisului, rezista la fluctuatiile de temperaturi reci sau caniculare, iar in caz de gaurire, se pot autosigila datorita proprietatilor gumate.

In plus, bitumul este compatibil cu multe materiale de constructii, fiind astfel un material foarte flexibil. Exista mai multe tipuri de bitum, in functie de consistenta de compozitie: se poate opta pentru bitum oxidat, obtinut din bitum natural printr-un procedeu de oxidare sau se poate opta pentru bitum aditivat, obtinut din bitumoxidat la care se adauga mai multi polimeri care ii cresc rezistenta.

Membrana PVC

Are rol de protectie si aerisire. Hidroizolatiile PVC sunt recomandate pentru durata lunga de viata, sunt rezistente la raze ultraviolete, substante chimice, intindere si rupere si asigura o buna acoperire a suprafetei de izolat. In acelasi timp, membranele PVC au o permeabilitate inversa la vapori de apa, astfel incat favorizeaza iesirea umiditatii excesive din interiorul constructiei si aerisesc suprafata izolata.

Avantajele hidroizolatiilor bituminoase:

  • Pret relativ scazut.
  • Montare rapida - fixare prin termo-sudura
  • Rezistenta la foarte multi factori (cald, frig, agenti chimici, rupere)
  • Aderenta foarte mare la lipire.
  • Gama mare de produse compatibile.