Terase verzi

Compania SCS construieste terase verzi cu hidroizolatii si termoizolatii, folosind sisteme complete de straturi si substraturi de cultura, filtrare, drenare, control vapori, cu spatii pentru radacini si colectarea apelor pluviale, realizate pentru a oferi structuri durabile si deschise pentru vegetatia naturala.

Aer curat, stil de viata sanatos

Terasele verzi sunt un habitat apropiat de natura care poate imbunatati calitatea vietii in mediul urban. Plantele produc oxigen, regleaza umiditatea atmosferica, purifica aerul si asigura un microclimat ecologic. In mod uzual, se foloseste vegetatie de inaltime mica, iar dedesubt, se amplaseaza un strat geotextil care impiedica antrenarea pamantului catre canalizare si o protectie suplimentara la radacini a hidroizolatiei si a termoizolatiei.

Tendintele actuale in arhitectura impun proiecte care imbina inovatii in constructie si design cu amenajarea de spatii verzi multi-functionale. Fascinatia pentru utilitatea si valorile ecologice care guverneaza spatiile vegetale pe terase si acoperisuri prinde radacini in dorinta de convertire a unor zone nefolositoare in zone verzi, de bucurie a simturilor. Aceste zone verzi sunt gandite a fi durabile, usor de intretinut, cu straturi si substraturi suficient de groase pentru a asigura racoare vara si a nu capta umiditate pe timp de iarna.

Bine de stiut

Sunt imbinate materiale de inalta tehnologie cu concepte ecologice menite sa sustina un stil de viata sanatos in ansambluri metropolitane. Amenajarea unei terase verzi nu este un proces complicat, iar avantajele isi merita investitia. Totodata, modificarile aduse unei cladiri, fata de planurile initiake, necesita autorizatie de constructie. Amenajarea unei terase verzi poate conduce la solicitari suplimentare asupra structurii de rezistenta. Este posibil ca greutatea materialelor suplimentare sa depaseasca valorile considerate la proiectare.

Recomandam consultarea echipei noastre tehnice pentru calculatii privind incarcarea suplimentara a teraselor verzi asupra structurii de rezistenta. Se va tine cont de apa retinuta in sol, in urma precipitatiilor, irigarii sau a zapezii.

Nu ezitati sa ne contactati, vom raspunde in cel mai scurt timp

Contact

Cateva beneficii oferite de realizarea unei terase verde

  • Este gandita sa ofere un habitat natural intr-un mediu de oras. Terasa verde contribuie la imbunatatirea calitatii izolatiei termice si asigura confort termic sporit. Are capacitatea de a atenua zgomotele, reduce cantitatea de praf si nivelul de smog, protejeaza impotriva intemperiilor si razelor UV.
  • Imbina cu eficienta un mediu natural cu bio diversitate cu hidroizolatia unui acoperis sau terasa. Vegetatia plantata contribuie la management-ul apei prin reducerea risipei de apa de ploaie odata cu udarea plantelor.
  • Este avantajoasa din punct de vedere economic (conserva energia termica) si prietenoasa cu mediul inconjurator, in comparatie cu alte metode de acoperire a acoperisului. Este usor de intretinut, reduce amprenta de carbon si vegetatia naturala ofera o gura de aer proaspat in mediul urban.

Tehnologia amenajarii unei terase verzi poate fi adaptata in functie de preferinte, avand in vedere particularitatile proiectului cladirii, conditiile climaterice ale zonei, posibilitatile tehnice de irigare, structura de rezistenta a constructiei etc. Terasele verzi necesita ingrijire, udare, fertilizare si atentie periodica, dar merita tot efortul, recompensele sunt substantiale.

Echipa SCS are posibilitatea de a amenaja gradini de terasa spectaculoase cu ajutorul unor solutii si materiale special concepute pentru inverzirea acoperisurilor si teraselor, pentru a nu afecta structura sau integritatea constructiilor si pentru a bucura privirea.